Meld je nu aan als lid van BBN. Klik hier.

Bericht van onze wijkagent: Wederom 3 verdachten van woninginbraken aangehouden

" Op 14 februari 2013, rond 21:00 uur, hebben mijn collega’s naar aanleiding van een melding van een bewoner 3 jonge verdachten aangehouden op verdenking van in ieder geval een (1) gepleegde inbraak woning aan de Julianalaan.

Een bewoner van de Julianalaan had de jongens zien lopen en vertrouwde het niet. Hij belde de politie. Klasse!!!!!. Mijn collega’s, onder andere in burgerkleding, hebben snel gereageerd en konden snel de 3 jongens aan de hand van het opgegeven signalement traceren en aanhouden. Eentje wist toch te ontkomen maar kon na een achtervolging, in een schuur van een woning aangehouden worden.

Lees meer


Aanbiedplaats Klikos Bilthoven Noord

Af en toe krijgt de gemeente De Bilt vragen van bewoners van Bilthoven Noord over de plaats waar zij de kliko op de inzameldag neer moeten zetten. Voor hen geldt dat zij de kliko en de zakken met plastic afval op de inzameldag gewoon voor hun eigen woning aan de weg kunnen zetten.

In het verleden werden in Bilthoven Noord de klikos geleegd met een zogenaamde zijlader. Daarvoor moesten de klikos allemaal aan een kant van de weg worden gezet. Dit is nu niet meer het geval.

Voor vragen over de afvalinzameling kunt u bellen met 030-228 94 11 of kunt u de internetsite www.debilt.nl bezoeken.


Doe mee aan Burgernet

Wervingsweek Burgernet

Sinds vorig jaar is Burgernet operationeel in de gemeente De Bilt. Bijna 2500  mensen hebben zich al aangemeld. Omdat de veiligheid groter wordt als meer inwoners, ondernemers en werknemers van lokale bedrijven zich aansluiten, houden politie en gemeente van 17-23 september extra wervingsacties. Politieagenten en Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeente De Bilt gaan in de wervingsweek langs bij winkeliers en spreken inwoners op straat aan om hen te informeren en enthousiasmeren over Burgernet.  Doet u ook mee?

Lees meer


Schoon water voor uw tuin

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft een subsidieregeling voor het afkoppelen van de regenpijp voor particulieren, organisaties en bedrijven op de zandgronden van de Utrechtse Heuvelrug. Meer informatie vindt u in de subsidiefolder. De regeling geldt niet voor alle wijken/ buurten in De Bilt. Kijk op hier bij De Bilt (PDF) of de regeling voor uw wijk/ buurt van toepassing is. De subsidieregeling loopt tot december 2014.

Wij vragen, als de subsidieregeling in uw wijk van toepassing is, graag om uw medewerking bij het promoten ervan met de campagne ‘Het regent, het regent, schoon water voor de tuin”.

Lees meer